Супер скандал, с опит за изнасилване на непълнолетна полякиня, е бил потулен в разгара на миналото лято, пише "Флагман". За извратената история става ясно едва сега, след като извършителят – шпакловчик с начално образование от поморийското село Бата, вероятно циганин, бе осъден от Районния съд в Поморие, но се размина сравнително леко – 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок.

Заради деликатното естество полицията рядко съобщава подобни случаи, а и по време на активния сезон инцидентът със сигурност щеше да има сериозен международен отзвук. Заради това и до този момент не се знаеше нищо за инцидента.

Случката се е разиграла на 8 юли в поморийското село. Незнайно кой безумник решил да заведе група полски туристи в ресторант в село Бата, за да им организира "фолклорна програма". Поляците били в тийнейджърска възраст, момичето, с което малко по-късно шпакловчикът ще блудства, само признава, че изпива „3-4 чаши вино”.

Към 22 часа тя излязла навън, за да подиша чист въздух. Към нея се приближил местен жител с фамилия Пешев. Той разменил няколко реплики с момичето на руски език, след което решил да й помогне да се върне обратно в ресторанта.

В този момент обаче към тях се присъединим извратенякът, който в делото е съобщен само с инициали „М.Д.”. За него се знае, че е с начално образование, живее в селото, шпакловчик по професия. В болния му мозък се родила идеята да се възползват от момичето, той склонил Пешев да я отведат към Боровата горичка и след това да я насилят, става ясно между кориците по делото.

Изродът на всичкото отгоре задигнал и телефона на полякинята. Момичето паднало безпомощно на земята, а извратенякът започва да я опипва и да съблича, след което и той самият се съблякъл и търкал в нея. Полякинята  се разплакала и викала отчаяно за помощ. За късмет била чута от две момчета с инициали К. Колев и Ж. Колев, които я спасили от сигурно изнасилване.

Малко по-късно полякинята разпознала изрода от Бата, който й посегнал, но тъй като той е с чисто досие, се разминава само с условна присъда.