На зловеща находка е попаднал младеж до Червен бряг. Куче е било обесено на дърво от неизвестен извършител, пише glasnews.bg.

За бруталното деяние сигнализира Владислав Петров в социалната мрежа.

По думите му извършителят едва ли ще си получи заслуженото, дори и той да бъде заловен.

Според коментиращите кучето скоро е родило. Те се надяват виновникът да бъде открит, а някои искат да се "срещнат" с него преди полицията.
"Тази тъжна гледка е от може би от вчера (б.а в понеделник) в местността “Маркова могила” в Червен бряг.

Наказанието за тази ИЗРОДЩИНА е описано в чл.325б.(2) от НК, а то е именно -лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева.

По ред причини практиката на съдилищата показва, че такива присъди не се постигат ефективно. Лично мисля, че една от причините е чувството, че животинския живот няма особени достойнства за разлика от човешкия.

Не искам да описвам и анализирам “човека” извършил това. Повече от ясно е ,че има сериозни патологични отклонения в поведението си и не може да преживява вина. Ще се радвам, ако той няма деца и ако няма възможност да има до края на жалкия си живот, просто защото ще ги “програмира” по собствено подобие и те също като него ще тежат като болест върху нормалните хора в обществото.

Искам всички нормални хора да проявяват нетърпимост към всякакъв вид насилие над животни и никога да не забравят , че НАСИЛИЕТО СРЕЩУ ЖИВОТНИ ДНЕС РАЖДА НАСИЛИЕ СРЕЩУ ХОРА УТРЕ!", гласи публикацията на Петров.