Уролози в Пловдив отстраниха тумор с размерите на човешка глава от корема на пациент. Операцията продължила повече от 6 часа, а туморът е стигал от пикочния мехур чак до диафрагмата, притискал и голям кръвоносен съд.

На лекарите се наложило дори да потърсят съдействие от двама известни хирурзи - съдовия проф. д-р Васил Анастасов и коремния д-р Радослав Дамянлиев. След интервенцията пациентът благодари на спасителите си и каза, че се чувства добре.

Кой от двамата е пушач? СНИМКИ на близнаци, показващи промените във външния вид, причинени от тютюна

Образуванието е поне на 2 години, смятат лекарите. А спасеният пациент разказа, че миналата година през ноември започнали първите симптоми, но той не им обърнал внимание. След време неразположението се върнало и 66-годишният Петър Динев потърсил лекарите в Пловдив, които поставили страшната диагноза.

Американка намери най-странния лек за рака, всеки ден яде... (ВИДЕО)

„Трудно ми е да повярвам, че съм бил болен от толкова много време”, недоумява Петър, който е натрупал целия си трудов стаж в строителството. „Работата ми беше изтощителна и напрегната, но не съм боледувал, а и до есента нямах никакви оплаквания“, каза още той. Според лекарите, ако е бил установен по-рано, туморът нямаше да стане толкова голям и посъветваха всички да се профилактират редовно.