Апелативен съд – Пловдив остави без уважение като неоснователна жалбата на циганина Миланко Рангелов за промяна на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека и потвърди оставането му в ареста.

Припомняме, че срещу Миленко Рангелов е повдигнато обвинение за това, че на 21.10.2020 г. в дома му в Пловдив е причинил смъртта на жената, с която живеел на семейни начала. 

Пловдивският апелативен съд прецени, че от събраните до момента доказателства – разпити на децата на обвиняемия, които са 9 на брой и съседи, резултати от проведен следствен експеримент и от съдебномедицинската експертиза на жертвата, има достатъчно основания да се направи извода, че е налице обосновано предположение за съпричастност на задържания към престъплението, в което е обвинен.

От показанията на децата му става ясно, че той всекидневно е злоупотребявал с алкохол, често биел жена си и внушавал страх у своите близки. От предишни осъждания на мъжа, както и от поведението му в обществото, съдът счита, че той е личност с висока обществена опасност и при по-лека мярка за неотклонение би могъл да повлияе на децата си да променят своите показания, както и съществува реална опасност да извърши престъпление.

Делото се разгледа дистанционно чрез видеоконферентна връзка между ареста, където беше обвиняемият и зала №2 в съда, където заседаваха съдебният състав, прокурорът и защитникът на обвиняемия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!