Най-известната бургаска хореографка - Петя Стойкова от танцова школа "ДЮН" е с коронавирус. Още преди два дни се появи деликатната информация за здравословното състояние на създателката на танцова школа, но до този момент нямаше официално потвърждение. Днес самата Петя Стойкова призна, че е заразена с Ковид19, пише "Флагман".

"Другари, преди да ви филмират от медиите, искам да споделя, че от 2 дни имам установен Covid-19. Информирала съм РЗИ и Младежкия Културен Център, където работя. Взети са всички мерки за изолация на семейството ми и хората, с които съм контактувала, те също са в карантина и си правят нужните изследвания. Младежкия Културен Център е дезинфекцирал всички пространства, в които между другото не съм влизала от 1 седмица", обяви Стойкова.

Тя уточни, че репетициите на децата от школата ще се водят от инструктор, който пристигнал преди 3 дни и с когото не е контактувала. 


Петя Стойкова уточнява, че преди няколко дни си направила тест, защото изгубила обонянието си, искала да е сигурна, за да предпази хората, с които работи. В момента е в добро общо състояние, на домашно лечение.

"От РЗИ дават противоречива информация и не е ясно колко дни след като сте ме срещнали на улицата може да очаквате нещо ужасно да се случи. Моите деца, с които живеем в един апартамент, са с отрицателен тест. Изключително е неприятна истерията, която неволно предизвикваш. Никой не е застрахован от такова преживяване. Споко! Надявам се след две седмици да мога пак да се здрависваме, прегръщаме и т.н", пожелава си обичаната бургаска хореографка.

Петя Стойкова е основател, преподавател и хореограф на Танцова школа „ДЮН”. Завършила е висшето си образование в Нов Български Университет - София, специалност „Балетна режисура” с професионална квалификация: Балетмайстор – Режисьор, Педагог. Основател и хореограф е на Компания за съвременен танц „ДЮН”. Специализира съвременен танц в многобройни международни танцови ателиета и проекти.