Жената на Васил Капланов-Каплата е освободена. Както БЛИЦ съобщи, Петя Николова бе задържана във връзка с издирването на изчезналия Янек Миланов.

С нея да работили психолози, но тя е отказала да се подложи на изследване с полиграф. След разпита Николова е освободена. 

Вече денонощие продължава търсенето на следи от 43-годишния Янек Миланов на територията на Дупница и Сапарева баня. В акцията участват стотици полицаи, жандармерия, прокурори и следови кучета, съобщава Нова тв.

От вчера сутринта 120 кв. км се обхождат пеш. Следа от Янек обаче няма, не е съобщено за такава и пред медиите. Вероятно днес претърсването ще продължи отново. На място в съботната сутрин не се забелязваше полицейско присъствие.

Акцията, която се проведе в петъчния ден в Дупница, бе изключително мащабна. Градът се оказа напълно блокиран от полиция в един момент. Проверяваха се всички излизащи от Дупница, както и много търговски обекти в града.

Освен за следа от Янек Миланов, се извършваха проверки за икономически престъпления и такива, свързани с разпространението на наркотици.

Петима бяха задържаните след акцията. Сред тях бе и Петя Николова, която е задържана във връзка с изчезването на Янек Миланов. Смята се, че именно заради нея 43-годишният мъж е отвлечен. В петък следобед Районният съд в Дупница остави под домашен арест Васил Капланов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ