Главният прокурор Иван Гешев и говорителят му Сийка Милева са потеглили в 10 часа от София за Карнобат, издаде източник, запознат с причината за пътуването им в първия ден от седмицата до Бургас област.

Всъщност, Карнобат ще е първата точка от дневния ред на пътуването. Държавните обвинители в малката магистратура го очакват всеки момент, като се надяват, че разговорът ще се ограничи само върху наболелите проблеми около съдебната реформа, предвиждаща съкращаване на малки районни съдилища и прокуратурите към тях.

По информация на Флагман.бг, Гешев смятал да се отбие и в Айтоската прокуратура. Целият следобед той щял да отдели на голямо събиране в Бургас, на което ще присъстват прокурорите от Районна, Окръжна и Апелативна прокуратури.

Факт е, че през последните 5 години масови полицаи с по-дълга практика, работещи в дознанието, се ориентираха към районните прокуратури, заради по-високите заплати.

Повишеният брой държавни обвинители в най-ниското субординационно стъпало на прокуратурата обаче не даде по-добро качество на постановленията им. Има тревога у последно назначените, че ще се разделят с постовете си и ще се наложи отново да търсят препитание в структурите на МВР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!