Днес е бил арестуван един ром, който също е участвал в побоя над младите спортисти в Асеновград. Това съобщи за БЛИЦ шефът на полицията в Пловдив Атанас Илков.
Към момента той няма информация за други арестувани, но от свои източници БЛИЦ научи, че са закопчани най-малко четирима души – българи, които са били агресивни и са се опитали да пробият кордона на жандармерията.

В момента на площада в Асеновград са останали около 150-200 протестиращи, които на висок глас разговарят с кмета д-р Емил Караиванов и искат изселване на всички роми от Асеновград.

„Свършете си работата! Ако не – ни ще влезем сами в махалата и ще я свършим!”, зоват недоволните. Те настояват на място утре да пристигне премиерът Бойко Борисов и лично да се намеси в проблема, иначе плашат протестите да продължат всяка вечер, до изпълняване на исканията им.

Кметът Караиванов предлага недоволните българи да излъчат инициативен комитет от 10-ина души, които да срещнат утре с него и с полицията и да поставят исканията си. Гневните асеновградчани обаче са категорични, че вандалщината на циганите трябва да спре.
Припомняме, че напрежението ескалира заради побой, който група роми нанесоха на младежкия отбор по кану-каяк на реката в Асеновград.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ