След заседание на Областния кризисен щаб и среща с представители на всички болници в Пловдив е взето решение да бъдат разкрити още 182 легла за лечение на болни от коронавирус. Това съобщи на брифинг губернаторът на Пловдив Дани Каназирева.

55 от новите легла са в областта, 130 в града. Те ще са във всички лечебни заведения на Пловдив, поясни Каназирева. Така леглата общо в областта стават 500, като 60 от тях ще са в Окръжна болница, 10 в УМБАЛ "Свети Георги", също така и в останалите здравни заведения. 

От както преди 4 дни влезе в сила новата заповед за заведенията и задължителното носене на маски на открито, са извършени 2581 проверки, затворени са две заведения в Асеновград и Първомай. Каназирева каза, че ще даде още 10 дни толеранс на собствениците на нощните барове, след това ще има индивидуален подход към всеки.

"Ще бъдем безкомромисни към всеки, който не спазва заповедите на щаба. Ще има глоби и затваряне на обекти", бе категорична областната управителка. Денонощните проверки продължават.

Вече има доста излекувани медицински лица, активните случаи на медици към момента са 51. 

В областта общо са хоспитализирани с корона 228 души, 133 от тях са в задоволително състояние, 36 са в добро състояние, в тежко са 12 пациента, на интензивно лечение са 9. Щабът е констатирал, че завишението на случаите е станало след стартиране на учебния процес, но ако спрем учениците, няма да издържим икономически, каза още Дани 
Каназирева.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ