Двама лекари и медицинска сестра са с коронавирус в Сливенско. Те са под домашна карантина. От РЗИ са дали предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат изпълнени. Няма затворени здравни заведения.

В Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост - селище "Качулка", където бе диагностициран потребител с коронавирусна инфекция, са били изпълнени предписаните противоепидемични мероприятия, назначени от РЗИ.

Извършена е и крайна дезинфекция. Прилагат се засилени мерки за ограничаване на риска от разпространение на коронавируса. Предстои целият персонал от 113 души да бъде изследван с PCR-тест на място.

В социалното заведение са настанени 200 души. Те пребивават на апартаментен принцип, контактите между тях са ограничени. Състоянието на всички се наблюдава денонощно. Контактните лица на заболелия са установени и им е назначена домашна карантина.

Припомняме, че 436 са потвърдените нови случаи за последното денонощие в страната. Въпреки рекордния брой, здравният министър Костадин Ангелов заяви, че не се налага затягане на мерките у нас.