Корановирусът отне живота на дългогодишния бивш главен лекар на болницата в Нова Загора, съобщиха бивши колеги на 71-годишния д-р Тодор Тодоров, който работеше като специалист по пневмология в МБАЛ „Света Петка“ допреди три месеца.

От няколко седмици лекарят е бил настанен в сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където колегите му направили всичко възможно да го спасят, но в крайна сметка смъртта го застигнала навръх Богоявление, пише "Монитор". 

„Това беше един истински отдаден на професията и пациентите специалист, дори и в най-трудните моменти на пандемията не спря да работи в отделението по вътрешни болести.Остана на първа линия почти до самия си край. Бог да го прости!“, коментира д-р Роси Даракчиева, която е била в управленческия екип на  д-р Тодоров до 1990 година.

Стотици пациенти на лекаря споделиха огорчението си от кончината му, поклонението пред снимката му ще бъде на 7 януари в Нова Загора.

Петима болни от коронавируса са издъхнали на 6 януари в Сливен, сред тях е и 64-годишен училищен фелдшер.

За предходното денонощие на територията на областта с COVID-19са били диагностицирани 53 души, сред тях са медицинска сестра и санитарка от различни здравни заведения.

Към 6 януари активните случаи на болните са 521, 707 души от областта са под домашна карантина, уточниха от областната администрация.