Писателката и журналистка Калина Паскалева реши да направи доста интересни разкрития около "кариерното израстване" на секретаря на президента Румен Радев. Калина сподели какво е работил преди време Пламен Узунов и какви мистерии са се разигравали на метри от него.

Журналистката, която е от Пловдив, заговори за мутри, осуетени полицейски акции в града и "големите риби, които плуваха спокойно в Марица".

Ето какво написа Калина Паскалева за Пламен Узунов:

СМЕНЕНА ЛИ Е РЕКАТА?

Пламен Узунов бил криминален полицай в Пловдив. После станал шеф на полицията. След това вътрешен министър в служебното правителство на Радев. Сега му бил и секретар.

Калина Паскалева към Румен Радев: Да върнете ТКЗС-то ли искате, г-н президент?

Голямо развитие е претърпял този човек.

Слушах му днес интервюто при Цветанка Ризова. Започна го като писане на показания и общо взето за всичко важно като защо е дал предварителна информация на Бобоков и как я е получил отговаряше с “Нямам спомен! Не познавам никой!”.

Толкова показания е чел през годините, вероятно се е научил как се отговаря. За флашката обяснението също беше комично - останала му в дрехата.

Хм. Интересно как пак покрай работата си става близък и с Бобоков, как му пуска секретна информация, но прокурата ще си разследва.

Само че, знаете, аз съм Пловдив и като малка общувах с тези, които престъпваха закона, но и плащаха където трябва. В онези години, и друг път съм казвала, в Пловдив се правеха чудовищни престъпления - дрога, фалшиви пари, проституция, ДДС - каквото незаконно си поискаш, можеше да го правиш.

Между 2004-2006 Пламен Узунов е бил шеф на “Криминална полиция” в Пловдив - второ районно. Зад управлението живееше Антон Генадиев - според слуховете - спряган за шеф на наркотиците в Пловдив и каквото още се сетиш в онзи период.

Ми не помня да е бил арестуван с такова обвинение - лежа малко в ареста за побой над Красьо Песа (сводник) в дискотека “Папараци” само. И не е хубаво да ми се оспорва тази информация, защото живеех в същия блок известно време.

Чували сте за разбития цех за цигари в Пловдив, нали? За нейн собственик сега се издирва Антон Арабаджиев, схемаджия от поне 20 години, който винаги се е ползвал с протекции. През 2011 той бива предупреден, че ще има акция срещу фабриката му и изчезва.

Не казвам, че Узунов му се е обадил лично и го е предупредил да бяга, но е любопитно как цялата област знае за престъпленията на Антон на Ева, както е известен в града този господин, само дето полицията го оставя да се изявява като крупен бизнесмен и да си строи сгради.

И за още много други имам информация.

Всички пловдивски мутри получаваха сведения и подробности за акциите дни преди да се случат. И после доказателства срещу престъпления нямаше, и големите риби плуваха спокойно в Марица.