Министерството на туризма започва процедура по отнемане на поне две звезди от хотел в Русе, в който ученици са били настанени при мизерни условия. Това обясни министър Николина Ангелкова.

Сигнал е подаден и до регионалната здравна инспекция и, ако е необходимо, стаите ще бъдат запечатани принудително. През 2018 година министерството е отнело звезди на четири хотела, проверени след сигнали.

Хотелът в Русе е първият случай за тази година - той е четиризвезден, но родители се оплакаха, че децата им са отседнали в опасни стаи, които официално не съществуват в базата на хотела и изобщо не би трябвало да се отдават на клиенти.

Такива условия са абсолютно недопустими. По мое разпореждане вече стартира процедура по отнемане на звезди - поне две звезди ще бъдат отнети от този хотел, поискали сме и запечатали помещенията, които не стават, а ако не бъдат запечатани - сме поискали от РЗИ да ги запечатат принудително, защото не могат да бъдат ползвани като хотелска част - това е абсурд, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.