Това е ужасяващ битовизъм, сцените от който не бива да се показват, защото ако изнесем в медиите цялата истина за случилото се на 5 юли - от 11 часа до вечерта същия ден, трябва да поставим на карта добрите ни отношения с Израел. Убеден съм, че и в посолството им у нас не се чувстват приятно, тъй като вече са наясно в детайли с цялата истината. Това каза адвокат Димитър Москоянев , цитиран от Флагман.

Той се е наел да защитава задържания тази сутрин собственик на 4-звездния хотел в Слънчев бряг Best western plus premium Иван Тодоров. Тодоров е освободен, след като е бил разпитан в РУ-Слънчев бряг и е предоставил всички нужни доказателства, разпитани са и негови служители. В момента той е у дома си и е потресен от развоя на случая в медиите. 

Двете жени с малко дете са пристигнали в хотела около 11 часа на 5 юли и са настояли да бъдат настанени веднага. Рецепционистката  любезно обяснила, че настаняването е след 14 часа и че с удоволствие биха нарушили правилата, но за съжаление  нямат свободни почистени стаи.

Това отприщило гнева на по-ниската жена с тъмна кожа от клипа, която започнала да плюе момичето от рецепцията и да крещи. Била много нервна. За да се предотврати по-нататъшна ексцесия в пълното с туристи фоайе, служителката предложила стая в друг хотел в съседство, предлагала безплатна почерпка в лоби бара, помещение за багаж и за преобличане, ако желаят да идат на плаж или да ползват аквапарка.

Жените били категорични и настоявали веднага да ги настанят.  Разправията е продължила повече от 10 минути. За отбелязване е, че персоналът от фронт офиса на този хотел е добре подготвен и може да овладее всякаква ситуация, подчертава Москоянев. В този момент изненадващо влиза  собственикът на хотела Иван Тодоров.

Той попада под дъжд от храчки – плюят го и крещят.  Човекът първоначално също полага  усилия да успокои нервните чужденки.

В това време камериерки почиствали седем стаи едновременно и всеки момент щели да им дадат ключ. Крясъците, че едва ли не ги гонят и са нежелани гости  обаче били толкова необуздани, че в суматохата на тяхна страна се е присъединила и случайно преминаваща през фоайето гражданка на Израел.

Тя помислила, че сънародничките й са незаслужено малтретирани и се включила във виковете на тяхна страна. Настанала страшна олелия.  

Свидетел  е бил пиколото на хотела – пенсионер от Израел, но живеещ у нас от доста време. Човекът опитвал да намали градуса, но безуспешно. Кадрите, разпространени от израелските медии и подети от нашите журналисти, показват финала, когато Тодоров опитва да ритне една от жените, но се подхлъзва. 

Около 14 часа двете гостенки и детето отново се връщат във фоайето, вече  по-спокойни. Получават апартамента, за който са платили, без  да дадат паспорти, което е задължително за чекинга.  

На рецепцията предпочели  да не ги дразнят повече. Замълчали си.  Успели да ги убедят обаче да подпишат декларация, че няма да създават повече подобни неудобства. След което двете започнали да се черпят на лобибара.  Към 18 часа обявяват, че все пак тук не им харесва, викат своя туроператор, за да ги премести в друг хотел. 

Изкарват цялата си почивка от 5 нощувки у нас. Още в първия час, след като се прибират, решават да се оплачат пред тамошна телевизия. Това е версията за случилото се според адвокат Москоянев.