Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова помогна на близките на загиналата при пожар Янка Денинска. 84-годишната жителка на село Добролево издъхна при пожар, причинен от изтичането на газ от газова бутилка. Трагедията сполетя възрастната жена и нейните близки в четвъртък вечерта, за което писа сайтът konkuremt.bg.

В петък кметът на община Борован посети почернените близки на Янка – при взрива и последвалия пожар по чудо са оцелели дъщеря й Юлия Денинска и нейният съпруг, който е от Кипър. Двамата обаче са успели да излязат само с дрехите на гърба си, а всичките им вещи са изгорели при потушаване на стихията.

„Ще помогнем на близките на Янка Денинска, защото не бива да ги оставяме сами с трагедията“, коментира пред наш репортер инж. Тодорова. От общинската управа на Борован допълниха, че кметът е дарил известна сума на Юлия, дрехи и обувки, както и GSM-апарат. В дневния ред на следващата сесия на местния парламент в Борован е внесена докладна от името на инж. Тодорова за отпускането на на 1 000 лева в помощ на пострадалото семейство. Кметицата е поела разноските по погребението на Янка Денинска.