Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров избра да даде първото си интервю пред агенция БЛИЦ. С градоначалника говорихме за наследени проблеми-строителство, зелени площи, футболни отбори, големия проект с водния цикъл.


Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров

"Наложи се да влезем в управлението с летящ старт. Проектът за водния цикъл беше спрян, защото в него имаше проблеми, той ще стартира отново до края на годината или в началото на следващата. Проектът Модър-Царевец, тази така важна за пловдивчани пътна връзка, ще бъде реализиран", бе категоричен кметът. 


Здравко Димитров коментира и намерението на местната власт за получаване на кредитна линия от Европейската инвестиционна банка, но отрече община Пловдив да е казала, че ще тегли заем в размер на 120 милиона лева.

Кметът каза, че за този кредит ще има обществено обсъждане, средствата са необходими за реализирането на проекти. Ако обаче пловдивчани не искат и не одобряват това намерение, тази стъпка няма да бъде предприемана. 

През идната година ще бъдат реализирани доста мащабни проекти. Вече се работи по проблемите с натоварения трафик и мръсния въздух в Пловдив. 

Димитров коментира безапелационната победа на ГЕРБ на последните местни избори-кмет на голяма община, председател на ОбС и шест районни кмета на ГЕРБ. От януари той ще има приемен ден не само в кабинета си, а и в 6-те района в града под тепетата. 

Градоначалникът ще празнува Коледа заедно с Пловдивския митрополит Николай, а Нова година със семейството си.

Какво е добротата, попитахме кмета, който заяви: "Аз съм вярващ човек. За мен добротата е да отстъпваш, да вярваш и да прощаваш".

Димитров пожела на пловдивчани и на всички българи една по-добра и успешна 2020 година.

Цялото интервю на новия кмет на Пловдив може да видите във видеото.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ