„Не може да се възпитават такива изроди“, това каза русенският кмет Пламен Стоилов. Думите му дойдоха по време на погребението на брутално убитата журналистка Виктория Маринова, която бе погубена от Северин Красимиров.

„В Русе, където няма криминална престъпност, след това убийство стана известен с едно лошо име. Затова е важна превенцията още от много малка възраст. Не може да се възпитават такива изроди. Затова ще настояваме за максимална присъда. Тези, които си позволяват дори и да помислят за такова нещо, трябва да бъдат смазани от закона. Това е, което може да даде гаранция на хората“, каза кметът. 

Той благодари на полицията, че се е справила за много кратък срок и е разкрила за 4 дни това тежко и сложно убийства. Благодари и на хората, които са съдействали за това.

Пламен Стоилов бе сред първите влезли в катедралния храм „Света Троица“, където бе поклонението пред тленните останки на 30-годишната Виктория.

Под звуците на камбанен звън ковчегът бе внесен в църквата, а до него застанаха майката, бащата и бабата на Виктория, както съпругът и свекър й.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!