На четвъртия ден от протеста край площадката на отдавна неработещото летище на изхода на Стара Загора кметът на общината Живко Тодоров, който е и член на ИК на ГЕРБ дойде на среща с участниците в „барикадата“, пише "Монитор".

Той предложи да му бъде изпратено официално писмо с исканията на протестиращите, които настояват да бъдат допуснати до автомагистрала „Тракия“, след което да преустановят действията си. Тодоров обеща да съдейства за преговори с отговорните институции и напомни, че до този момент научава за случващото се единствено от социалните медии.

Кметът  поиска гаранции, че след допускането на колоната с протестиращи до пътния възел на аутобана те няма да останат там.

Преговорите продължиха близо час, на моменти протестиращите скандираха възгласите „Оставка!“ и „Веднага!“, като настояваха за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

В крайна сметка стана ясно, че организаторите ще изпратят поисканото им писмо, но до получаването на отговор, какъвто и да е той –ще останат на място. От двете страни на импровизирания палатков лагер има полицейски кордони, периодично биват пропускани автобуси от градския транспорт до околните села, линейки и специализирани коли.

В срещата – разговор участваха и трима представители на местния старозагорски парламент:от партиите „Възраждане“, „Да, България“ и ГЕРБ.
Старозагорският кмет подчерта, че всеки има право на своята гражданска позиция и протест, той не коментира исканията за оставки и настоя за решаване на казуса с блокирания достъп  на хората до  автомагистралата от този подход към нея.

Около 20 са постоянните участници в протеста, които прекараха три нощи на открито, някои от тях са там заедно с невръстните си деца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!