Тайната на Възкресението се състои в сигурността, че накрая побеждава любовта, а не омразата, истината, а не лъжата, животът, а не смъртта. Това се казва в поздравителния адрес на кмета на Община Велико Търново и председател на УС на НСОРБ инж. Даниел Панов по повод Великден, съобщиха от пресцентъра на общината.
„Имам честта и удоволствието да ви поздравя с Възкресение Христово – най-светлият празник, тържество на светлината и надеждата за всички хора по света. Възкресение е символ за това как животът побеждава смъртта, истината побеждава лъжата, правдата побеждава неправдата и любовта побеждава омразата. 

Възкресение означава надежда. Възкресението ни показва, че това, което е преходно и незначително, не е последното нещо в живота. Възкресение е история на надеждата. Ние се нуждаем от надежда, както от въздуха, за да дишаме. Надеждата ни предпазва в тежки дни от отчаяние, а в добри дни – от лекомислие. Надеждата ни дава сила за да не се предаваме никога. Тайната на Възкресението се състои в сигурността, че накрая побеждава любовта, а не омразата, истината, а не лъжата, животът, а не смъртта.

Пожелавам на всички светли и благословени празнични дни. Нека Христос възкръсне в сърцата ни! Да бъдем с най-близките си и обични хора. Да дадем подкрепа на възрастните и любов на децата. Да бъдем озрени в душите си от светлината на Възкресение Христово. Да учим децата и младите хора на нашите изконни български и православни ценности. 

Нека както някога нашите предци 40 дни се поздравяваме с „Христос Воскресе“, казва още в поздравителния си адрес Даниел Панов.