500 лева за паричната гаранция на 18-годишната Мария Гиздева от Стара Загора събраха помежду си колежките на майка й от веригата Си Би Ес. Сумата трябваше да бъде внесена в съда до четвъртък.
Ученичката от старозагорската търговска гимназия е обвиняема по досъдебно производство за предизвикване на средна телесна повреда с настъпила в последствие смърт. Наказанието за това деяние е от 2 до 8 години затвор.

18-годишната тийнейджърка беше задържана на 26 юли за смъртта на 62-годишния Богдан Динев с прозвището Боньо Фаса, който бе открит мъртъв в жилището си на улица „Чая“. Смъртта е настъпила следствие огромна кръвозагуба в резултат на няколко порезни и прободни рани в дясното бедро.

Гиздева сама се предаде в полицията ден по-късно, след като случайно разбрала за леталния изход на мъжа, който направил опит да се погаври с нея .

Пред разследващите Мария разказала, че била поканена в дома на Динев, за да се запознае с дъщеря му, която била на същата възраст. Около 19.30 часа на 25 юли тя влязла в къщата. Все още се изяснява какво точно се е случило, преди момичето да нанесе раните с нож на Динев.

„На този етап ще се въздържим от коментари, изчакваме окончателните експертизи. Повдигнатото обвинение е по член 124 от НК, разбрах че паричната гаранция е внесена.“, съобщи по телефона наблюдаващият прокурор Петко Георгиев, цитиран от „Монитор”.