Двама пациенти са починали от Covid-19 в кюстендилската болница – мъж на 85 години и друг на 80 години, който е бил с придружаващо белодробно заболяване, съобщават от Областния кризисен щаб.

Сред починалите е и 50-годишен мъж от Босилеград, постъпил да се лекува от инфекцията.Така броят на починалите от началото на епидемията за региона вече е 22.

Смъртността на Covid пациентите в Кюстендил е доста висока – починалите в областния град са вече 20. Сред тях има и семейство, собственици на магазин за домашни потреби. От обекта са пазарували стотици клиенти.

Новозаразените с Covid-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие са общо седем. Четирима души са от община Кюстендил и трима от община Дупница.

В Covid отделението на Общинската болница в Дупница до днес са хоспитализирани 10 лица. Всички те са в сравнително стабилно общо състояние, съобщават от МБАЛ „Св. Иван Рилски“.


Шест души са хоспитализирани към този час в болницата в Кюстендил. Двама от пациентите са в задоволително общо състояние. Останалите настанени за лечение с доказани положителни проби за коронавирусна инфекция, са в доста тежко състояние, съобщават от здравното заведение.