Битият медик от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали е с черепно-мозъчна травма, има травма и на дясното рамо. Това съобщиха лекари от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Притеклият се на помощ на жената медик бил повален на земята с удар в главата, съобщава 24rodopi.com.
„Паднал на земята, но продължили да го удрят. Колегата е с доста шевове по главата и мозъчно сътресение“, заяви д-р Атанас Митков, директор на ЦСМП-Кърджали.

Припомняме, че екип на Спешния център бе нападнат днес по обяд на улица „Юмер Лютви“ в квартал „Боровец“. На 6-ата минута след получен сигнал за болна жена, линейката била на адрес. Агресивният нападател е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура в Кърджали. Образувано е бързо производство по чл. 131, ал.2 от Наказателния кодекс за нанесена телесна повреда на длъжностно лице. Работата продължава разследващ полицай.

Пострадалият е от най-опитните медици в екипа на кърджалийския Център на спешна помощ. „През годините десетки пъти е посещавал адреси в махалата, спасявал е човешки животи там. Явно в квартала линейка без полицейска кола не трябва да влиза. На 6-ата минута днес линейката беше там, но до появата на полицаите можеше да се случи всичко при тази ситуация“, коментираха лекари.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ