В Кърнаре, където и в момента текат протести, хората са в паника заради циганските безчинства. Местните изразиха опасенията си, защото до тях е достигнала информация, че осем буса с цигани от съседните села Розино и Христо Даново ще се съберат в подкрепа на ромите и срещу тяхното изселване. 

От Инициативния комитет излязоха с декларация, в която подкрепят фермера  Димитакис Пирилис от село Болярино. В момента кипъреца е в ареста, хората в Кърнаре се обединиха около идеята да поддържат не само него, а и всички, които са в арести или затвори заради циганските безчинства. 

Хората в Кърнаре се заканват митингите да продължат, докато не бъдат изпълнени всичките им искания. "Цветелин Кънчев бил миналия ден в Кърнаре и е обещал на циганите, че ще оправи проблема със събарянето на къщите и изселването. Затова ние сме песимисти и въпреки обещанията не вярваме, че най-после ще се отървем от тази сган", Това каза пред БЛИЦ възрастна жена, която се разплака и обясни, че дори и днес е станала жертва на ромски безчинства. 

Бабата продавала днес мед на улицата, когато няколко циганчета минали и откраднали няколко буркана. След като мъжът й ги подгонил, малките крадци хвърлили и счупили бурканите, а медът се разпилял.

"Отиде ни трудът и това е всеки ден, всеки ден сме тероризирани от циганите. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

СНИМКИ: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ