Кого пази този легнал полицай на току-що ремонтирания бул. „Димитър Димов” в Бургас? Този резонен въпрос пита очевидец, който направи снимки на мястото на пешеходната пътека край бензиностанция в ж.к. „Зорница”, пише "Флагман".

Изкуствената неравност на пътя е от грешната страна на пешеходната пътека.

„Помислено е за пешеходците – да има легнал полицай, който да кара шофьорите да намалят скоростта. Но май не е доизмислено или някой просто хабер си няма от градоустройство. Неравността е по двете пътни платна, но така се получава, че от едната страна на пешеходната пътека, тя се пада след нея”, обяснява човекът.


От снимките се вижда ясно, че легналият полицай в посока кв. "Сарафово" е от грешната страна на пешеходната пътека и реално не изпълнява никаква функция.

Водачите намалят скоростта едва след като вече са преминали през зебрата. В обратната посока това съвсем не е така и убиването на скоростта се случва преди нея. Всъщност това не е единственото място на тази улица, където легналите полицаи са по този начин.

Буквално на 50 метра по-нагоре по ул. „Димитър Димов” в посока жк „Лазур” също има пешеходна пътека, която страда от същата недомислица.