Неуравновесен даскал от Враца бе наказан с глоба от 10 000 лева за фалшив сигнал на тел.112, че в дома на родителите му има бомба, съобщава konkurent.bg. 

Покъртителната случка е от 29 юли миналата година, когато около 22.33 часа Д.П. позвънял на тел. 112 и заявил, че в дома на родителите му има поставена бомба.

Мигновено на мястото на били изпратени екипи на полицията. При пристигането на униформените станало ясно, че в апартамента на родителите му няма никаква бомба и най-вероятно синът им е подал сигнала.

Хората обяснили, че Д.П. ги бил посетил преди това и се скарали. Бащата пояснил, че синът му живее в същия блок, но в друг апартамент. Униформените отишли до апартамента на даскала и го видели, че стои пред входа с приятел и колега.

Д.П. веднага си признал, че той е подал невярното съобщение, тъй като бил афектиран след скандал с родителите си и вместо да се саморазправя с тях се обадил на спешния телефон.

Няколко дни след това Д.П., който има биполярно афективно разстройство, получил глоба в размер на 10 000 лева за лъжата и мобилизирането на ресурсите на службите за спешно реагиране.

В последствие той обжалвал наказателното постановление в районния съд във Враца, където магистратите намалили глобата му на 2 000 лева, тъй като си е признал, не е имал предишни провинения и има много добри характеристични данни.

Решението подлежи на обжалване пред административния съд във Враца.