Мъж, нападнал екип на Бърза помощ, е осъден ефективно. Подсъдимият се е признал за виновен за извършени от него хулигански действия спрямо служители във Филиала за спешна медицинска помощ в Мездра и оказване на съпротива срещу органа на реда, съобщиха от обвинението.

Вечерта на 02 ноември 2019 г.  37-годишният подсъдим се намирал в дома си в с. Долна Кремена, като употребил голямо количество алкохол. Около 01:30 часа, мъжът се почувствал зле и за кратко изгубил съзнание.

Сестра му станала свидетел на случилото се и се обадила на общ телефон за спешни повиквания 112. Сигналът бил предаден на Филиала за спешна медицинска помощ в гр. Мездра.
 
Докато близките чакали навън лекарския екип, той започнал да буйства - обърнал маса и запалена печка на твърдо гориво, бутал мебели и покъщнина, викал. Пристигналият на място фелдшер бил посрещнат от агресивния мъж с обидни думи, а на шофьора на линейката той нанесъл удари.

На място били изпратени полицейски служители, които разпоредили му да спре. Вместо това той продължил да буйства и ударил медицинската сестра, която се опитвала да му помогне. Дори с поставените на ръце белезници, подсъдимият успял да нанесе силен удар в областта на корема на фелдшера.

Отказал да се подчини на разпорежданията на полицаите и се държал арогантно. Това принудило униформените да употребят физическа сила, за да го качат в служебния автомобил.
 
В Спешния център, подсъдимият продължил с хулиганските действия - обиждал лекарите и медицинските сестри, държал се арогантно. Въпреки това те обработили раната му, след което мъжът бил изпратен за домашно лечение.

За извършените от него престъпни деяния, той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура. Между защитата на подсъдимия и държавното обвинение е било сключено споразумение, което съдът е одобрил.

Наложеното му наказание е една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Определението на съда има последици на влязла в сила присъда.