Граждански арести и як пердах на заловени след среднощен лов във Варна крадци, които разбиват и обират автомобили. Възмездието идва от потършевшите от нощните им набези, пише в. Монитор.

Те се организираха в групата „Виждам те КАТ-Варна" да пазят паркираните автомобили и да ловят шетащите из междублоковите паркинги обирджии.

От съобщение в групата става ясно, че вече има два такива случая, при които са заловени трима разбивачи на коли, подобаващо наритани от собствениците на возилата, които се опитали да ограбят за пореден път.

Брутално: 40 разбити коли за една нощ във Варна

Преди време същите пострадали от нощните им набези се заканиха, че ще създадат граждански патрули и ще започнат лов на крадците, които брутално трошат колите им, за да се докопат до вещите в тях.

Инициатор на гражданските патрули е Александър Иванов, който е администратор на групата „Виждам те – КАТ Варна“ и е един от многото пострадали.

В групата той всекидневно публикува снимки и коментари за подобни посегателства над автомобили с разбити прозорци, пукнати гуми, откраднати инструменти, оборудване и други ценни вещи.

Неотдавна, пак в групата бе съобщено за своеобразен антирекорд, при който само за едно денонощие до администраторите са подадени 40 сигнала за разбити автомобили.

При единият от случаите собственикът на автомобила обяснява, че от колата му е открадната флаш-памет, удължител за трифазен ток и музикалната система на колата. Друг потърпевш споделя, че автомобилът му е разбиван 4 пъти за една година.

Брутално ВИДЕО 18+! Руски граждански патрул чупи ръцете и краката на наркодилъри

Три пъти са му откраднали акумулатора, а четвъртият път нямало какво друго да вземат и откраднали пакетче дъвки от таблото.

След като полицията засили контрола в кризисните райони на града с най-много кражби от автомобили, последваха няколко случая на задържани извършители.

В помощ на униформените се включиха и сформираните граждански патрули, които също дежурят нощем, за да се справят с проблема.

Според последната информация за тримата задържани крадци, двама от тях били непълнолетни ученици. Затова не са предадени на полицията, но са получили безплатни юмручни съвети да не припарват повече до чужди автомобили.

В повечето случаи крадците са наркозависими, които по този начин си осигуряват дневната доза, обясняват криминалисти. Има и ученици, които си вдигат адреналина, като крадат части и вещи от колите, подражавайки на филмови екшъни, изчезвайки за 60 секунди.

От началото на 2020 година във Варна са официално регистрирани около 20 кражби на вещи и части от моторни превозни средства, като само половината от тях са разкрити.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!