Лом почерня от полицаи вчера, съобщава BulNews.bg. Вчера в градчето е проведено разследване по досъдебно производство за контрабанда на гориво. В мащабната акция се включили служители на областната дирекция на МВР в Монтана, 4-те районни полицейски управления в областта и жандармерията.

Извършени са претърсвания в 17 обекта на територията на Лом. Ченгетата тарашили частни домове и автомобили, свързани с 6-има души, които се разследват за контрабандата на гориво. По случая за срок от 24 часа са задържани 4-ма от тях.

Ченгетата проверили адрес в крайдунавския град, обитаван от 45-годишен жител. Там са намерени и иззети мобилни телефони, документи, карта памет, ловна камера, устройства с антени и четири 30-литрови  пластмасови туби с остатъчна миризма на дизелово гориво. В два лекотоварни автомобила, ползвани от същия мъж, са намерени и иззети 107 пластмасови туби с различна вместимост, повечето празни и такива с дизелово гориво. 

От друг адрес в Лом, обитаван от 43-годишен жител, са иззети пневматична пушка, мобилен апарат и радиостанция. В лек автомобил "Субару Легаси", собственост на 35-годишен ломчанин, са открити 4 пластмасови туби с дизелово гориво с вместимост 30 литра. 

В два имота в Лом, ползвани от 30-годишен ломски жител, са иззети 20 туби с общо 30 литра дизелово гориво, 3 незаконно притежавани пистолета и боеприпаси, компютърна техника и мобилни телефони, 4 туби с гориво за плавателни средства, радиостанция, 2 навигации, фалшива банкнота от 100 лева и  дебитна карта. В ресторант-хотел в ломската местност Бахчите, стопанисван от 30-годишния, са иззети бутилки, съдържащи общо 114 литра етилов алкохол, както и 4 бидона с общо около 40 литра етилов алкохол, всичките без български акцизен бандерол.
Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-Монтана.