След малко повече от месец издирване Димо Геров от Сопот е бил открит снощи мъртъв в крайпътна канавка между пловдивските села Калояново и Долна махала.

Случаен очевидец се натъкнал на страшната гледка. В момента в Съдебна медицина Пловдив се прави аутопсия на тялото, за да се установи от какво е починал 53-годишният мъж. Аутопсията ще даде яснота за естествена смърт ли става въпрос, за претърпян инцидент или причината е друга. 

Както БЛИЦ съобщи, преди да изчезне от дома си в Сопот, Димо Геров е бил в гората, прибирал животни надолу. На слизане паднал и си ударил главата, глътнал си езика.

Бил е открит припаднал до читалището в Сопот, човек, случайно минаващ от там, подал сигнал, линейка откарала Геров в болницата в Пловдив, от където той изчезнал.

Човекът е бил контактен, нямал е психически проблеми, бил е адекватен, разказаха тогава негови близки. Няма яснота какво го е провокирало да избяга от здравното заведение. Предполага се, че Геров е напуснал здравното заведение, като е  тръгнал пеша към дома си и по пътя му се е случило нещо.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ