Ямболската болница е в критична ситуация заради големия брой заразени с коронавирус. Лечебното заведение има спешна нужда от медици, за да продължи да приема и други пациенти, съобщава bTV.


В опит да се справят с епидемичния взрив, в болницата разкриха трето отделение за COVID-19. Оказва се обаче, че няма кой да работи в него. 

Зам.-директорът на болницата, д-р Валентин Вълчев обясни, че за последното денонощие положителните проби са 10. 8 от тях са на стационарни пациенти, а 2 на амбулаторни карантинирани пациенти.

Късмет е, че тази вечер има само един нов пациент приет с COVID-19. Опасността обаче не е преминала, помолихме областният щаб за 5-6 медицински сестри, за да можем да резкрием още едно отделение. 

Има предложение сестрите, които работят в детските градини и по детските домове, да бъдат командироване в областната болница, но те отказват и не искат да са на предна линия.

Кметът на община Тополовград – Божин Божинов, засега е единственият доброволец, който е заявил желание да помогне в болницата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!