Ловците от дружинката в монтанското село Бели мел повалиха огромен като бизон див нерез, тежащ 260 килограма. Млад гонач с кучета – опитни следотърсачи и точен стрелец са в основата на слуката, разчула се вече из целия балкански район, съобщава "Труд".

В неделя сутринта 11 мъже от ловната чета на Бели мел тръгнали на излет за диви свине в Балкана. Още в първия час на гонката най-младият ловец от групата – 18 годишният Денислав Мирославов, открил с трите си четирикраки помощника глиган в гъстак само на километър от селото. Кучетата яростно лаели легналия в шубраците нерез, но той упорито не се вдигал и ги прогонвал със зловещо грухтене.

За да изкара прасето от скривалището, гончията дори пуснал един патрон към храстите и чак тогава глиганът хукнал, преследван от гончетата. В бягството си обаче нерезът налетял на пусията на 33-годишния Костадин Петров. Само с един изстрел мъжът свалил огромния нерез на място. Цялата чета с мъка качила горския великан на „Уазка” и го откарала до близкия стопански двор, където нерезът заковал стрелката на 260 кг. „Цяла есен глиганът е бил край селото. Хранел се е в близката слънчогледова нива.