Бургаският рецидивист Симеон Стоянчов- Малката Рижа е сред близо 100-те свидетели, които са се отказали от показанията си срещу страховития бос Мартин Георгиев, по прякор Джито или Малкия Митьо Очите. Рижата първо заявил пред разследващите, че е палил шезлонги в Слънчев бряг, докато е бил охрана на издирвания близо 3 години и половина от Интерпол Георгиев, но внезапоно получил амнезия по време на разпита пред съдия, съобщава "Флагман".

Стоянчов се изказал в типичния си неадекватен стил, подигравайки се със специализираните магистрати, заради което му е назначена психиатрична експертиза. Според становището на специалистите свидетелят има личностна дисхармония и злоупотребява с психостимуланти, но може да разбира случващото се.

„Кой е тоя Мартин Георгиев? Познато ми е името, защото съм гледал новини. Ще пръдна, ще падна и ще стана и пак ще продължа", казал в съдебната зала Малката Рижа.

Припомняме, че в момента Малката Рижа се намира в затвора, където излежава присъда от 1 година и 8 месеца заради кражбата на мотор от бургазлия в жк „Меден рудник“.

Мартин Джито пък е пуснат тихомълком на свобода преди месец, твърди „България днес“. Причината е изтичането на законовия срок от 8 месеца, според който арестант може да бъде държан зад решетките без внесено дело в съда.

Той е обвинен като един от шефовете на престъпна банда за наркоразпространение, палежи, държане на оръжия, данъчни престъпления. На сметката на групата бяха записани 3 поръчки за убийства. Оказва се обаче, че няма доказателства за покушенията, които да издържат в съда. По този начин групата за мокри поръчки, описвана като „Килърите 6", беше понижена до обикновена банда за наркотици. За нейни лидери са сочени Джито и неговата майка Мила Георгиева.