Избягалият затворник Георги Танчев – Манджата, който днес бе задържан при акция на полицията, се е укривал у негов авер в центъра на Пловдив. Марин също е криминално проявен и наркозависим. Приятелят на беглеца е живеел в апартамент на булевард „Княгиня Мария Луиза”.
От прокуратурата по-рано днес съобщиха, че той с него се водят беседи и към момента не е официално арестуван. 

„Марин не е укривал никого и няма общо с бягството. Той няма да разговаря с никого”, заяви майката на Марин - Мария, цитирана от TrafficNews.bg.

В квартала никой не познава въпросния мъж. Не са засичали и беглеца.

„Към момента се установява до каква степен е съпричастен приятел на Танчев към бягството. Все още тече разследване по случая. Георги Танчев е с две влезли в сила присъди, като последната е година и три месеца за разпространение на дрога. Това ще е трета присъда, като за това деяние законът предвижда до три години затвор. В момента затворникът е под строг режим”, съобщи Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура – Пловдив.

Георги Танчев избяга на 10 април от обекта, на който бил назначен на работа. Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект - мандра "Филипополис" в квартал "Прослав".  Следобед той казал на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той изобщо няма сестра. 

Манджата многократно е лежал в пловдивския затвор за пласьорство на дребно. До деня на бягството си Танчев е  изтърпявал влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.  Той е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“ към Затвора в  Пловдив.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!