Малкият Филип от Карлово ще бъде опериран в Турция, а лекарите дават 100% гаранция за успех. Това е станало ясно след направено изследване от специалисти в Истанбул, съобщи майката на момченцето, съобщава "Трафик".


8-месечния Филип е роден по естествен път, но раждането е било тежко и нервните връзки на лявата му ръчичка са били разкъсани. Диагнозата е "акушерска пареза - тотален тип". Родителите на бебето веднага са взели мерки и са започнали лечение и рехабилитация. Изключително важно бе да се направи изследването, което да покаже каква е проводимостта на нервите и дали ще се наложи операция.

„Срещнахме се с професор Атакан Айдън и момичетата от рехабилитационен център Рибем, Истанбул. След обстоен преглед се установи, че Филип се нуждае от операция, за да отпусне ръчичката и да започне да я вдига. Съответно и да вдига китката и да видим така чаканите движения в пръстчетата”, обяснява майката.

„Професорът дава 100% успех след операцията, ние като родители взехме решение, че ще предприемем тази крачка за нашето прекрасно слънчице. След операцията се налага да посещаваме рехабилитационния център всеки месец в продължение на поне 6 месеца.  Като в България също ще правим рехабилитация.

Жадуваме да дойде денят, в който само ще си спомняме за тези кошмари месеци, а може би и години обикаляне от кабинет в кабинет. Искрено благодарности искам да изкажа на всички, които отделят част от средствата си за нашия герой, в този труден период за всички ни. Без вас не бихме успели да се справим с този кошмар”, споделя майката на детето.

Родителите молят за съдействие, за да се събере и другата част от сумата за лечението на Филип. До момента събраната сума е 15 000 лв. А нужните средства за операцията на малкото слънчице и възстановяващия период след нея е около 25 000 евро.

Сметка с номер :
BG91FINV91501017450597

Първа инвестиционна банка - код FINVBGSF

Титуляр: Даниела Иванова Тривска

Основание - за лечение на Филип Иванов Филипов

https://www.paypal.me/DanielaTrivska