"Детето ми не е престъпник. Стана жертва на престъпността в града". Това сподели през сълзи майката на 18-годишната Мария, предаде "Дарик". Преди дни момичето уби своя насилник Богдан Динев, известен в Стара Загора като Боньо Фаса, мъж с богата криминално минало.
Днес изтича 72-часовото задържане на Мария, а пред сградата на старозагорския съд се събраха хора, които да изкажат своята съпричастност с нея. Майката на Мария очаква правосъдието да победи и детето й да бъде освободено.

„Тя е на 18 години, наивно и добро дете. Когато се прибра вечерта тя поиска да повикаме полиция. Беше цялата в кръв. Каза, че за да избяга и да се спаси от този мъж го е наръгала с нож. Целият град знае кой е този мъж. Тя ми беше разказвала, че се познава с някакъв дядо, който също има 18-годишна дъщеря, който не бил опасен за детето ми, аз не го познавах. Само знам, че тя беше изплашена".

Десетки старозагорци се събраха пред следствения арест, където е повикан  и адвокатът на изнасиленото момиче Валентин Димитров. Той очаква обвинението да бъде променено и 18-годишната Мария да бъде освободена. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!