Полиция, близки и доброволци издирват 21-годишния Петър Лухов от Карлово, разбра БЛИЦ от неговия приятел Християн Цветков. Разследващи потвърдиха информацията.

Следите на момчето се губят от 5 май вечерта, когато за последно камерите на ВЕЦ в подбалканския град са го засекли на месността Сучурум. Около 19. 15 часа се вижда как младежът прави снимки. Последната такава е на водопада, нея и други фотоси Петър е изпратил на своя приятелка. Оттогава няма ни вест, ни кост от карловеца. Историята започва сутринта, когато той е бил над Карлово, в местност, която наричат Кръста.

Там се е засякъл със своя позната компания - три момчета и едно момиче, същото, на което вечерта е пращал снимки. Петър пиел бира, бил сам. Младежите го поканили с тях, отивали към хижа "Хубавец". Петър се присъединил към компанията.


Там са пили алкохол. На слизане привечер трите момчета и момичето се прибрали в Карлово, като тръгнали по една пътека, а Петър поел по друга и отишъл на Сучурум. На място са намерили раницата му с лични вещи, както и  телефона, с който е правил снимките. По непотвърдена информация момчето е влязло да се къпе в ледените води на водопада. Вчера майката и бащата на момчето са подали сигнал в полицията.

Започнало е издирване, викани са водолази от Пловдив, но те към момента не могат да влязат във водопада, тъй като водите са много бурни и е опасно. Прави се обход на цялото поречие на реката, в издирването участват полиция, доброволци и близки. Всички се молят момчето да бъде открито живо. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!