Ята от птици се събират по увисналите жици и заради тях хората се оплакват, че им горят бойлери, хладилници и телевизори. Това не е част от американският филм на ужасите „Птиците“ на Алфред Хичкок, сниман по новелата на Дафни дю Морие, а реалност за жителите на бургаския квартал Сарафово. 


Кметският наместник Неделин Недялков каза, че проблемът с токовите удари, заради които хората в квартала събират подписка, гневни на служителите от ЕРП-то, се дължи на високото напрежение, което захранва целия квартал, предаде bTV.

Кабелите са въздушни и това, което ни обясниха от EVN, е че птици се изпържват върху тях, подчерта той.

„Не сме съгласни с това обяснение. От 24 години живеем в Сарафово. Винаги е имало проблем с електричеството. Ужас е през зимата. Развали ли се времето, притеснението е огромно“, каза една от дамите, събрали се на протест тази сутрин. 

„От компанията отчитат само едно спиране на тока, защото токовите удари са за секунди. Ние сме до Атанасовско езеро – пътят на прелетните птици минава оттук“, уточни кметският наместник.

Жителите на Сарафово събират подписи и предупреждават, че ако не се сложи край на токовите удари, ще започнат дела срещу ЕРП-то.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!