Мъртви овце, вместо делфини изхвърля морето по Южното Черноморие. До момента на пясъка са открити две животни, които според експерти са престояли поне седмица във водата, уточнява в. Монитор.

Първият мистериозен случай е регистриран на Северния плаж в Бургас. В късния следобед на 2 май двойка влюбени забелязали нещо странно и обемисто върху пясъка, точно до вълните. Първо помислили, че е делфин, но когато приближили с огромна изненада установили, че на брега лежи мъртва овца. 

Сигналът веднага е поет от РИОСВ и Агенцията по храните, които са пристигнали незабавно на място. Въпреки че животинският труп бе бързо изнесен от плажа, новината се разнесе с бясна скорост. 

Ветеринари и еколози се чудят как се е появил овчият труп в морето, преди вълните да го изхвърлят на брега. Мистерията се задълбочи, когато вчера мъртъв овен се появи и на пясъка в Поморие. Вторият животински труп е открит на плаж Пясъчна коса, който се намира в непосредствена близост до Поморийското езеро. 

Една от версиите е, че животните са част от стадо, натоварено на кораб в наши води и предназначено за експорт в чужбина. Предполага се, че част от овцете са измрели по пътя и са били изхвърлени в морето.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!