Баровски Ягуар е сред изгорелите коли снощи при изключително мистериозния пожар в бургаския жк. „Зорница”. Той е собственост на бизнесмена Иван Стефанов, пише "Флагман".


49-годишният предприемач от Бургас има интерес в сферата на транспорта и логистиката.

 

Колата се е водела на името на 18-годишния му син, но основният ползвател бил Стефанов-старши. Ягуарът е производство от 2018 година и според специалисти цената му надхвърля 100 хил. лева за базов модел.

Днес колата на бизнесмена не става за нищо. Унищожена е напълно, а в този час, полицаи от ОД на МВР в Бургас правят втори оглед, за да установят дали става въпрос за умишлен палеж. Засега основните подозрения са, че автомобилът е запален, но все пак се изчаква експертната оценка до няколко часа.

От пожара снощи е изгорял и още един автомобил – стар Фолксваген, който според съседи стоял там повече от половин година, без регистрационни номера и никой не знаел кой е собственикът му. Частични изгаряния има и по още една кола.

Ужасът можеше да е още по-голям, ако не бе своевременната и изключително адекватна реакция на бургаските пожарникари, разказа очевидци. Те са реагирали светкавично, отзовали са се на мястото и са потушили огъня изключително бързо. Ако бяха закъснели съвсем малко, със сигурност щеше да има още опожарени коли, тъй като паркингът пред блок 20 в жк. „Зорница” снощи е бил препълнен, разказаха съседи.