Здравко Чакъров, за когото БЛИЦ писа няколко пъти, вече девети ден е в неизвестност. Той изчезна на 10-ти септември в Морската градина във Варна и от тогава няма никаква информация за него. 
Надеждата на баща му и майка му, да бъде намерен жив и здрав всяка минута намалява, съобщава petel.bg

"Обиколих целия град да го търся, разлепих листовки навсякъде, няма никаква информация за него. Все едно се изпари. Изпитвам ужасна вина, че го оставих за 2 минути.

Той е като малко дете, не може да си поиска нито вода, нито храна, нито може да борави с пари", разказа бащата на Здравко.

Припомняме, че мъжът е на възраст 32 години, висок е 186 см, с едро телосложение и леко прегърбена стойка. Той страда от параноидна шизофрения и държанието му е като на дете. Не проявява агресия. Лицето му е продълговато, със светла кожата, има светло кестенява коса и кафяви очи.

Облечен е с дълги панталони тип "джинси"; риза на бели квадратчета с дълъг ръкав, под която носи бежова фланелка с къс ръкав. Обут е със сини маратонки.

Бащата на Здравко сподели също, че полицията действа по сигнали на хората и очаква обаждане дали някой го е видял. Затова нека всеки, който може да помогне на семейството с информация да се обади на следните телефони: 0897620544, 0898950987 и 052331713 или да сигнализира в полицията чрез тел. 112.