Несебърският наркобос Димитър Желязков - Очите ходел на вечеря с бронежилетка и къси гащи. Това обясни самият той пред спецсъда, където даде показания за стрелбата срещу него на 8 юни 2016 г. в заведението 4YOU в курорта Слънчев бряг.

При покушението Желязков беше в тежко състояние и единственото, което го спаси от сигурна смърт бе именно факта, че по време на стрелбата е бил с бронежилетката. Предпазното средство обаче бе използвано от защитниците на стрелците като обяснение, че Очите е отишъл да рекетира конкурентна група и затова е бил подготвен за престрелка.

Пред съда Желязков обясни, че облечен с бронижилетка и къси гащета, заедно с още 5-6 момчета от офиса на фирма „Аркус“ отишли към заведението 4YOU, за да хапнат.

Очите даде показания срещу основния си душманин Божидар Кузманов – Божо Кравата и групата му, които са обвинени за стрелбата срещу него.

Напрежението в съдебната зала бе огромно, а единствено присъствието на дузина въоръжени съдебни охранители предотврати реален сблъсък между Очите и Кравата. Двамата постоянно си разменяха цветисти реплики, но съдия Стоян Тонев не посмя да ги глоби, а всеки път ги им отправяше „последно предупреждение“. Несебърлията обясни, че бил в компанията на убития при престрелката Александър Алексиев – Сашо Водолаза, който му носил чантичка тип „диагоналка“ с документи и пари.

„Аз не носех оръжие. Нямах пистолет, нито нож. Държах в дясната си ръка пура“, обясни Очите. Той отрече да е ходил да рекетира Кравата. Обясни, че имал среща с Христо Широков – Ицо Широката и още един човек, който държал студиа за татуировки - Костадин Толев – Динко. Трябвало да се разберат да не ги закачат и да си работят спокойно през туристическия сезон. Последваха въпроси от адвокатите за т.нар. паркомясто и дали дъщеря му държи фирма за таксита и имали ли са спорове с управителя на заведението заради стоянка на таксита отпред. „Това са нормални неща в Слънчев бряг. Не е нещо сериозно. Моля ви, не съм дошъл тук да ме питат глупави неща. Ако имате нещо съществено да ме питате, ако не да си ходя“, отвърна Очите, след което бе освободен от съдебната зала.

По делото предстои показания да дадат още над 100 свидетели, с ред които и шведът Себастиян Новени. Според обвинението Очите и хората му искали от бандата на Кравата да си плащат за охрана, но те им отказали. Несебърлията и аверите му сред които убитият Александър Алексиев – Сашо Водолаза и тежко раненият Николай Маринов – Кольо Магарето, отишли в ресторанта, за да се разберат с Кравата. Тогава е открита стрелба по тях. Подсъдими са Кузманов като лидер на организирана престъпна група с членове Иван Терзийски, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев, Радослав Димитров, Георги Иванчев, Тодор Славов и Марчо Марков – Сървайвъра.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: в. Монитор