Кандидатът за кмет на Велико Търново Митьо Пищова се е охарчил до шушка покрай предизборната си кампания. Това призна самият той пред Монитор.

„Много скъпа ми излезе тая кампания. За да не харча много пари, заложих само на селата и там водих агитацията си. Раздал съм по 5 хил. кюфтета, кебапчета, бири и лимонади. Аз кмет може и да не стана, ама един ден като умра, да идват хората да ми палят свещи и да кажат по една добра дума за Бог да прости Любимеца на народа.

Щото аз съм болен и инвалид, и не се знае кога ще ми дойде реда и аз да си отида от този свят. Не искам да има човек да каже лоша дума за мене.

Аз цял живот съм правил добрини на хората като мене. Затова обичам бедните, социално слабите, болните и инвалидите”, нарежда сърцераздирателно Пищова, докато чака чинно реда си пред избирателната секция във великотърновския кв. "Колю Фичето".

Шоуменът със страховития прякор дава предимство на две възрастни жени и им целува ръка и се обръща към млад здравеняк със: „Здрасти, наборе!” След това ухилен до уши и забравил лошите мисли за смъртта, смига дяволито:

„Абе аз това, че съм фалирал го говоря ей, тъй - само за майтап. Да се вържат тези дето ме мразят и да се радват. Бай ти Митю никога няма да фалира. Аз имам скътани парици за черни дни и за хубавите момичета. Ей тъй, както ме гледаш още ме бива и ги правя луди.

Докторите ми казаха да не си давам зор, че сърцето било издало багажа, ама аз не ги слушам. Газ до дупка, пък каквото ще да стане. По-добре да умра на леглото, върху млада жена, а не като треперещ старец в памперсите”, надува перки Митю Пищова.

След като упражнява вота си за рекордно кратко време, шоуменът едва не си изпроси глоба като се опита да агитира в коридора на избирателната секция, но навреме беше дръпнат и озаптен от придружаващия го млад мъж. „Митьо, трай, недей баш тука, че ще те арестуват и ще те глобят”, предупреди го придружителят му.

На излизане от школото, в което се намира секцията, Пищова се размина с няколко младежи, идващи за пръв път да упражнят вота си. „Я, Пищова! Ко праят манекенките, ве мъжки? Питона как е, рипа ли? Хайде пък като станеш кмет, ще отвориш в центъра един як публичен дом”, обърна се единият от младежите към ексцентричния кандидат за градоначалник.

„Младежи! И аз едно време бях като тях луд и див. Ама то май и сега още съм такъв, макар че вече не съм първа младост. Ама още не се давам. Ей сега оттука право в джакузито отивам, че моите момичета ме чакат там”, лукаво се усмихва Пищова и се мята в бялата тойота.