В нечовешка мизерия оцелява в гараж на ул. „Ген. Тотлебен” № 25  в район "Южен" Иван Узунов. Изкльощавелият 35-годишен мъж успява единствено да излезе на тротоара през деня и полягва върху счупен стар велосипед. Остава в тази поза през целия ден за почуда на минувачите.
Облечен е в мръсен анцуг и яке, с джапанки на бос крак. За да помръдне, си помага с патерици. На една от тях е окачена найлонова торбичка с  бутилка вода.  „От 15 дни не мога да се движа. Отслабнал съм с 20 кг", разказва Иван. 

До него, върху плочките, е поставен кашон, който му замества масата за хранене. Празните кутии от обяда са наредени до кашона, за да не става.  „Трапезарията” е завардена с одеяло, окачено на въже между дърветата, пише "Марица". 

Рояк мухи кръжи над Иван и се нахвърля настървено върху крака на мъжа в мига, в който той запрята крачола и показва няколко кръвясали рани. Разказва, че от няколко месеца кракът му е подут, събира вода, раните се увеличават, защото има абсцес, и от тях тече гной. Зад гърба на клетника е собственото му „жилище” - тясно помещение на партерния етаж на голяма и красива  кооперация.
Стаята е подобна на гараж, оборудвана е с легло, затрупано с вехтории, шкаф и стар хладилник, вероятно изхвърлен от някого на боклука и прибран от Иван. От „жилището” се носи смрад. „Ток няма, но има тоалетна и течаща вода”, уточнява мъжът.  Разправя, че е без работа, след като се е разболял.  „Мога да направя само няколко крачки, за да съм на въздух и да си приказвам с хората, които минават по улицата. Добри са, носят ми храна. Цяла улица ме храни.  Но не мога да отида в болница, защото нямам нито осигуровки, нито пари за такси, а и никъде не ме взимат”, описва мизерния си живот Иван. 

Според неговите думи баба му и баща му са починали, майка му е болна и също имала нужда от помощ, защото щели да  сменят ставата, но и тя нямала пари.

Преди да стигне дъното, е правил улуци, бил тенекеджия, работил е и в завод „Флавия", но след затварянето му се озовал на улица. През зимата някак си връзвал двата края. После го взели за общ работник в „Градини и паркове”, но пострадал с крака и сега е обречен на мизерия.    

Разказва, че гаража на ул. „Ген. Тотлебен” е купил преди три години, след като е продал жилището на ул. „Крайречна”. „Там е почти като в „Столипиново”, обяснява странното решение мъжът. За апартамента е взел 20 000 лева, почти толкова му е струвало и миниатюрното помещение в кооперацията.

Артисалите от сделката пари обаче бързо свършили. Твърди, че не пие алкохол освен една бира на ден с приятеля си, за който на тротоара предвидливо е осигурено още едно счупено кресло. 

„Безобразие. Всички хора, които живеят на тази улица, се възмущават, че е мръсно, а в кооперацията са се видели в чудо какво да правят с този човек”, гневно коментира съседка на Иван.