Телата на изчезналите преди осем дни рибари от Дуранкулак не са открити при проведеното днес обследване на района, където вчера е намерена потопена лодката им, съобщи кметът на Шабла Мариян Жечев.
Екип от водолази на Военно-морските сили днес извърши обследване на района в диаметър от 50 метра от мястото, а по-късно периметърът е бил разширен до 100 метра, но безрезултатно. Водолазите са отбелязали местата, където са открити лодката и двигателят й, след което те са били изтеглени на брега.
Не може да се каже какво точно се е случило, обясни кметът. Според него, издирването на телата няма да продължи, тъй като от утре се очаква сериозно влошаване на времето. Освен това има сериозни подводни течения, за което има следи и по лодката.


Инцидентът се е случил на 2,5 километра от брега.

Лодката е намерена от колеги на рибарите вчера, когато 10 – 15 лодки отново влезли в морето, за да ги издирват. Натъкнали се на лодката на 2,5 километра източно от Дуранкулак. Първо открили мрежите. Когато спуснали водолазно оборудване на дълбочина 15 метра открили и лодката. Тя била празна, а двигателят й бил откъснат и се намирал до нея.

29-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков излезли в морето на 19 декември, около 13,30 часа, за да приберат риболовното си оборудване. Сигнал за изчезването им бил подаден същия ден в 19 часа. В спасителната акция тогава се включиха катери, екипаж на хеликоптер "Пантер" от състава на Военноморските сили, местни рибари, доброволци от Шабла, Дуранкулак и Тюленово. Сред спасителните екипи обаче е нямало водолази. На 22 декември издирването на Галин Тодоров и Коста Мянков бе прекратено.