Кметът на община Калояново  получи присъда, след като бе хванат да шофира под въздействието на наркотици.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Пловдив, на Георги Георгиев е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок, 400 лева глоба и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

Кметът е осъден по бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив два дни след извършване на деянието.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.

39-годишният мъж бе хванат на 10 ноември по време на полицейска проверка в селото. Униформените осъществявали контрол по линия на безопасността на движението.


Те проверявали автомобили по ул. „Александър Стамболийски“ в селото. Около 15 часа, подали сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил, марка „Фиат“, управлявал от Георги Георгиев.

След като водачът слязъл, полицейските служители разпознали, че е кмета на община Калояново. Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение.

Според свидетелските показания той бил притеснен и ръцете му треперели. На място бил повикан полицейски екип, който да го тествал за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство. 

При направената проба за алкохол тестът е бил отрицателен, а за наркотични вещества е реагирал положително на кокаин. Георгиев е бил задържан за срок от 24 часа.