Боряна, Поля и Михаела от 1 А клас, Станимира от 5 Б клас от ОУ „Св. Кирил и Методий“ Карлово и Нели от 9 В клас от ПГ „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот, отрязаха дългите си коси, за да ги дарят на онкоболни деца. Двете сестрички Станимира и Михаела послушали съвета на майка си, че е благородно да помогнеш. За това каката Станимира първа направила крачката, последвала я Михаела, после другите две първокласнички. Нели е най-голямата, тя разказва, че е удоволетворена от постъпката си, че човек никога не трябва да спира да дарява усмивки и щастие.

Директорът на ОУ „Св. Кирил и Методий“ Доньо Тодоров с гордост споделя пред БЛИЦ вълнението си, ученичките са напомнили на възрастните какво значи да даряваш щастие и усмивки.Училището има куп благородни инициативи, разказа още директорът. Той подчерта голямата роля на класната на 1 А-Станка Загорчева, която има огромна заслуга доброто в сърцата на децата да е живо.

Майката на Станимира и Михаела се е  свързала с перукер в София, която ще изработи от косите на момичетата две перуки. Така тези, които имат нужда, ще могат да се възползват, плащайки само изработката, а косите се даряват. Желанието на дарителките е косите им да отидат при деца в нужда. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ