Поредна жестокост над животно. Става дума за куче, влачено от автомобил из улиците на Монтана. Случаят възмути десетки жители на града.

Оказа се, че зад волана бил 76-годишен мъж. Кучето било вързано за задната част на автомобила, твърди Дончо, предизвикал недоволството в града. „Въобще не съм усетил нищо. Това е куче, какво ще го усетиш. Няма да тропа, няма, няма да вика", разказа Дончо Томов пред Нова телевизия.

Дончо бил на вилата си в покрайнините на Монтана. Разказва, че изминал няколко километра преди да разбере, че има закачено животно на автомобила му. „По мен свиркаха на светофарите като спирах. Един човек с джип ме гони и ми сочи нещо, но аз не го разбирам, какво ми казва. Гледам светлините съм си пуснал, всичко ми е нормално", каза още Томов.

Твърди, че чак, когато паркирал в гаража си се натъкнал на гледката. „Закачено на теглича и с един сезал вързано за шията и сезалът закачен за теглича. Това е било умряло куче, не е било живо", допълни Дончо.

Снимката на колата и кучето взриви социалните мрежи и предизвика гняв у хората. „Възмущение, гняв, безсилие. Нямам думи да опиша, какво изпитвам, когато видя такова нещо и как хората правят, каквото си искат и мислят, че е безнаказано",споделя жителят на Монтана Десислава Антонова.

Според Нина Николова, която е защитник на правата на бездомните животни в Монтана, това няма да е последния случай.
„Психопатска проява, лошото е, че рецидивира. Това е видяно от деца. Това е трагедия, лошото е, че не е изолиран случай", категорична е Николова. Дончо не сигнализирал на полицията. Часове, след като граждани подали сигнал, полицията го открила в дома му. Там намерили и кучето.

„Нямаше да го погребвам. Нито мога да копая, нито нищо. Щях да го сложа в един чувал и да го хвърля в някой контейнер", заяви Томов.

Ако бъде признат за виновен, 76-годишният мъж може да получи до 3 години затвор или глоба от 1000 до 5000 лв.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ