Туберкулозата покоси 50 души в Бургаска област от началото на годината. Тревожната статистика е на Регионалната здравна инспекция в Бургас, информира Флагман.БГ. През месец април жълтата гостенка взе и първата си жертва за 2016 г. 56-годишен мъж от община Поморие издъхна след битка с коварната болест.
А само за последния месец юни броят на регистрираните болни е 8. Миналата година заразените надхвърляха 100, а смъртните случаи бяха 2. 

Както през 2015 г., така и през тази няма почти няма седмица, в която да не са регистрирани поне един болен. Тревожното е, че заразените не са само бездомници и хора от ромски произход, а и такива, които са в постоянен контакт с други хора, като продавачки в големи магазини например.

Данните на РЗИ за миналата седмица показват, че в рамките на седем дни трима са заразени от марсилска треска след ухапване от кърлеж. Обичайно за лятото болните стомашно-чревните инфекции също са увеличени. Един пък е регистриран от хламидийна инфекция, която се предава по полов път. Вирусен хепатит е покосил четирима само за една седмица.