Разхвърляна отрова в градинките в пловдивския квартал Кършияка отне любимеца на сломена жена. Лабрадорът Стела е отровен в района на Захарна фабрика. Веществото е погълнато от кучето след разходка. 
Веднага след като се появили симптомите на натравяне, стопанката на животното е потърсила помощ при ветеринар. Въпреки усилията на лекарите, Стела е починала. По думите на медика, отровата причинява кръвоизливи в мозъка.

„Стела ни беше отнета, безмилостно отровена от някой, който няма душа и сърце да причини такова зло на едно невинно същество”, споделя стопанката на лабрадора Лили.
 

2-годишната Чара едва не стана поредната жертва на злодея, който систематично трови кучета в Кършиака. Преди два дни стопанинът на бигълчето го извел на разходка и го пуснал в заграждението срещу "Червената шапчица". 15 минути по-късно от устата му започнала да излиза пяна, а то да се гърчи. 

Пловдивчанинът го отвел на ветиринар, където му направили промивки.

"Дори на кучешките площадки не можем да бъдем сигурни", коментира съпругата му Марияна. Отровата вероятно е била поставена в гранули, защото бигълчето ги е повърнало. 

Двете дами призовават всички пловдивчани в район „Северен” да пазят любимците си. 

Преди година в квартала масово бяха изтровени близо 20 домашни и бездомни кучета. Тогава по площадките бе разпръсната селскостопанска отрова ланат.
 


Източник и снимки: TrafficNews.bg