Д-р Сибел Муса, която е доказан носител на COVID-19 и сочена за преносител на заразата от София в Кърджалийско, е особено актуална и във Фейсбук, пише 24rodopi.com.

„… след което дойдохме на моето. Както предположих, и бях сигурна, пациентът е получил инфаркт, след което катастрофира. А моите колеги, които са с над 30 г. стаж, се научиха от лекар специализант с 6 месеца стаж“, този пост на лекарката със самочувствие е изнервил много от потребителите на социалната мрежа.

От постовете й на стената е видимо, че лекарката има проблеми с писането.Разбра се коя е младата лекарка с К-19, лъгала за контактите си и заразила поне 10 в Кърджали

Припомняме, че лекарката от Чернооченско, която в момента е под карантина в кърджалийския квартал „Възрожденци“, кара специализация в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И. Пирогов“.

Вчера ръководителят на COVID отделението в „Пирогов“, доц. Петър Атанасов заяви, че д-р Сибел Муса не е разпространител на коронавируса в Кърджали.
„Не може като в средновековието да се набеждава един човек за виновен и да бъде гонен като вещица от инквизицията. Властите в Кърджали са виновниците и трябва те да бъдат разследвани“, коментира доц. Атанасов.

Шефът на COVID отделението в „Пирогов“: Д-р Муса не е разпространител на коронавируса в Кърджали

В понеделник се очаква реакцията на кърджалийските институции.

Припомняме, че Районна прокуратура в Кърджали образува проверка по подаден сигнал от РЗИ срещу 28-годишната лекарка от „Пирогов“. Според сигнала след установяването й на положителна проба за COVID 19 не е съдействала и укрила информация от здравните власти.